Byť ženou je výzva - napísal chlap

Čítaním sa človek nie len vzdeláva ale naberá nové myšlienky, ktoré potom implementuje do svojich postojov, neskôr  to príjme za svoje názory. Koľko nových názorov mi dali knihy tak to je škoda písať lebo to čím som dnes je s veľkej časti aj ich zásluha. Zaviedol som si večer zvyk každý večer prečítať minimálne jednu kapitolu so svätého písma a tu začína podstata článku.


Samotné sväté písmo v prvej knihe teda Genezis kladie, ženu za vinníčku, kvôli ktorej ľudstvo padlo do hriechu lebo sa nechala zlákať hadom. Keď pôjdeme ďalej dočítame sa v iných knihách, že keď má žena menštruáciu tak sa 7 dní pokladala za nečistú. Rovnako tak ju nazývali aj počas šestonedelia a dvakrát tak dlho ak sa jej narodila dcéra. A ak bola neplodná tak ju spoločnosť považovala za menej cennú dalo by sa povedať, že nepožehnanú. Ideme ďalej kde ju môže manžel prepustiť ak sa jej znepáči niečo na nej. Napísal prepúšťací list a bolo po závesku. Pokušiteľka aj takto sa označovala žena v starom zákone a popredný židia jej dávali ešte škaredšie prívlastky lebo si uvedomovali, že žena je jediná osoba, ktorej môžu podľahnúť.


Dnes takéto pravidlá už našťastie nefungujú, no dostali sme sa do ďalšieho extrému. Extrém zvaný rovnosť, playmate, kariéra, peniaze, plastika, reklama.... Svet sa nás snaží presvedčiť, že žena slúži len na uspokojovanie mužskej "potreby". Prípadne aby to uspokojenie nastalo už v našich hlavách. Veď 90% reklamách, klipoch, bilboardoch vidíme spolu s výrobkom alebo službou dá sa povedať, že ledva zahalenú ženu. 

Povolanie Playmate je dnes tak vychýrené ako Iphone. Majú ich takmer všetci vo svojich reláciách či televíznych šou. Klesli sme veľmi nízko a bojím sa že to nebude len môj osobný názor. Vyrastať a stávať sa ženou dnes je veľmi náročné dovolím si povedať v niektorých prípadoch až nemožné. Pozitívne čo na tom je, že na uliciach stretám oveľa krajšie ženy. A to nepíšem len tak aby sa nepovedalo. Cesta do práce a s práce je pre mňa stále nový dobrodružný zážitok, lebo stretávam stále nové a nové krásne dievčatá, ženy, dámy, ktoré mi stále dokážu vyčarovať úsmev na tvári aj keď nie je vonku ideálne počasie. To ako sa viete nahodiť, obliecť, doladiť je proste úžasné. 


OBDIV

A čo na ženách obdivujem najviac je to, že 80% z nich si nesťažuje. 

- Nehovorí ako je to náročné stať sa ženou v mladšom veku ako chlapci, 
- nehovorí aké je to ťažké krvácať každý mesiac, no kedy to mesiac vôbec niekedy bol,
- nehovorí, aké je to ťažké dospievať, keď všetci vidia veľkosť vašich pŕs, bokov,
- nehovorí aké je to náročné chodiť po ulici kde sa každý chlap za vami otáča a v myšlienkach vás posudzuje,
- nehovorí, aké je to náročné obliecť si plavky a ísť sa v lete kúpať, keď nie ste so sebou 100% spokojná a ešte k tomu ste už videli mladšie dievčatá, ktoré majú postavy ako lusk,
- nehovorí, aké je to ťažké dávať si pozor aby nič čo vidieť byť nemá ostalo zahalené,
- nehovorí, aké ťažké kabelky so sebou musíte vláčiť lebo svet vás predsa nemôže vidieť inak ako dokonalé,
- nehovorí, aké je ťažké o tipovať chlapca, či má o ňu skutočný záujem alebo mysli len na nekalé myšlienky,
- a čo nehovorí nikdy je to, že keď sa chce stať matkou musí obetovať celý svoj život.






Povedzte mi chlapi úprimne už ste sa na to skúšali pozerať takto? Pozerať sa na svet očami ženy? Do dnes ani ja. Sledovaním im však ich životy neuľahčíme. Povedzme si to priamo - Stať sa ženou je výzva. Je to výzva pre každú jednu ženu. Výzva tomu hovorím preto, lebo nie každá to musí prijať no to že to má v písané v sebe je isté. Boh dal do ženského srdca niečo úplne iné ako máme my. Okrem krásy, obrovskej lásky, ochoty, empatie, starostlivosti tam vložil aj výzvu prijať materstvo a naplniť svoj život po okraj. 


Ženy je to na vašom slobodnom rozhodnutí, či prijmete to čo vám dáva dnešný svet alebo čo vám ponúka Boh. Čo vám však môžem povedať už dnes je, že nič na svete vašu túžbu nedokáže naplniť ako Boh. Vážne si myslíte, že tie ženy v TV, časopisoch, magazínoch sú skutočné ? Ak je to tak, tak ako je možné, že takúto "dokonalú" ženu nestretnete v meste, obchode či na ulici ?

Bodka na záver

V novom zákone sa dočítame ako Boh pozdvihuje ženu. Ježiš hovorí so samaritánkou, práve cez pannu Máriu bol splodení spasiteľ sveta. Ženy máte v tomto svete nenahraditeľnú hodnotu no to len vtedy keď budete sami sebou tým Ja, ktoré do vás vložil Boh. 



A páni verím, že vás už minimálne 5 vecí napadlo ako im to uľahčiť veď žiť so ženou, ktorá je každý deň iná je hotové dobrodružstvo. Preto Boh muža stvoril ako Dobrodruha inak by to do kopy nešlo.


"Najdôležitejšie je milovať, byť milovaná, šťastná a vyrovnaná sama so sebou."
- Edith Piaf -



* neprešlo gramatickou úpravou. Ak ti chyby prekážajú tak to nečítaj.




#zena #laska #bytzenou #matka #krasa

Facebook stránka -- https://www.facebook.com/ljhkn2bdz.blogspot.sk -- najnovšie správy o nových príspevkoch na blogu

Komentáre