Moc ženy nad mužom - Zastaviť sa kde sa nám to hodí ? II.

Vzorom tohto sveta sa mladý dostávajú do chaosu. A súperia s vlastnými rodičmi, ktorý odmietajú dospieť a chcú ostať navždy mladý. Mamy, ktoré sa obliekajú ako ich 18-násť ročné dcéry skôr pôsobí, že sú setrami ako dospievajúcim dievčaťom a ženou. Otcovia ostávajú chlapcami, ktorý si kupujú hračky len že o čosi drahšie aké keď boli chlapcami. Tvárime sa, že to tak má byť. Bojíme sa toho, že sme o niečo prišli? Bojíme sa, že sme splodili úžasne deti, že sme vychovali deti Bohu pre spásu, nám pre radosť a svetu pre osoh. 

Aj Boh si na konci každého dňa povedal a "Bolo to dobré". Nevracal sa k veciam ktoré stvoril ale vytváral ďalšie dni, úplne nové a rovnako nádherné na konci ktorých si dal odpočinok. Nesnažíme sa vracať sa do minulosti a žiť v nej lebo nám tam bolo dobre? Boh však pripravil veci o ktorý ani ľudské ucho nepočulo a oči nevideli tak kráčajme ďalej a vytvárajme nové veci aby sme boli tomuto svetu na osoh.

Žiť život v ktorom sa stále niečoho bojím, je skôr prežívanie ako žitie. Doprajme aj naším deťom dospievať a dospieť. Koho chceme presviedčať že sme "večne mladý" ? Do nekonečna sa v klamstve žiť nedá.



Skutočná láska prekoná každý strach. Ak muž miluje tak vletí do horiaceho domu a zachráni ľudí bez toho aby čo i len na chvíľku zaváhal aké nebezpečné to je a čo všetko tam hrozí. Obetuje vlastný život aby jeho blízky mohli žiť. To je skutočný muž a nie chlapec, ktorý zuteká a schová sa, keď rozbije pohár.

Skutočná láska je keď, žena nadvihne auto aby zachránila svoje dieťa. Ostane pri svojom dieťati bdieť celú noc lebo má teplotu a to aj napriek tomu, že ráno skoro stáva do práce. Nie dievčatko, ktoré sa urazí lebo jej rodičia nedovolili obliecť si nové šaty do škôlky lebo je vonku zima.

Na dosiahnutie plnohodnotnej a skutočnej lásky je potrebné tieto dva skutočné lásky spojiť. Spojiť mužskosť a ženskosť. To ženy učia mužov láske, empatie, nežnosti, kráse, vzťahov... Muži ich učia dobrodružstvu, pevnosti, sile, technickému mysleniu.... A práve tým sa dopĺňajú a tešia sa s toho. Spojením ich dvoch vecí vzniká celistvý a jedinečný obraz Boha. Rozprávaním o plusoch sa nedá vyhnúť aj mínusom, ktoré tú sú rovnako prítomné. Riziká, ktoré si treba uvedomiť a mať ich na pamäti. Z pohľadu ženy sa necítim kompetentný opisovať toto riziko tak vám to opíšem iba z pohľadu muža.

Boh stvoril ženu ako najkrajšiu vec na tomto svete. Pre nás chlapov nie je na tomto svete nič krajšie ako je žena. Dal vám moc o ktorej ani netušíte, že ju máte milé ženy. Pre vašu krásu a pôvab sme ochotný urobiť hoc čo. Príklady, ktoré to potvrdzujú je mnoho od sťatia hlavy Jána Krstiteľa lebo sa Herodesovi zapáčila Herodiadovej dcéra tak sa prisľúbil, že jej splní všetko čo len chce, cez zabitie Uriáša (manžela) Betsabe lebo sa do nej Dávid zahľadel, obcoval s ňou tak postavil jej muža do predných radov vojska kde najviac zúril boj aby ho odpratal.


Títo chlapi sa rozhodli len podľa srdca, pocitov a zdravý rozum ako aj svedomie zostali za dverami. To je to riziko, ktoré treba mať na pamäti muži a stále sa rozhodovať na základe troch vecí ako rozumu, srdca a vlastného svedomia (Božieho hlasu v nás). Stále podľa týchto troch vecí, nie dvoch, a už vonkoncom nie jednej. Nehovorím, že to bude stále ľahké, čo vám s istotou poviem, že to stojí za to.








#skutocna_laska #laska #rizika_lasky #obraz_lasky 

Facebook stránka -- https://www.facebook.com/ljhkn2bdz.blogspot.sk -- najnovšie správy o nových príspevkoch na blogu


Komentáre