Zažili ste skutočný východ slnka?

Východ vs. Západ slnka. Podľa fotky sa rozdiel takmer nepozná. Už sme zažili tucty západov rovnako tak aj východov. No zažili ste skutočný východ? Čo je skutočný východ slnka?

Cez leto som bol s kamarátmi na chate. Chata sa nachádzala pár kilometrov nad dedinou. Obklopená samými kopcami mierne vyššími ako ten na ktorom bola. Podvečer sme sa dohodli, že by sme mohli vstať na východ slnka. Zdalo sa nám to ako skvelý nápad, no ako sme sa tak bavili až do tretej hodine rannej. Väčšina s nás už to brala ako dosť nereálne keď že, do východu slnka ostávala už len nejaká hodinka a pol. No čo budík sa nastavil a všetci sme zaľahli.

Budík zazvonil a v tme bolo počuť okrem vyzváňajúceho mobilu len kamarátkin hlas: "Tak čo vstávame?". Moja odpoveď bola: "Jasné !", hoc telo bolo slabé a najmä lenivé (veď to je riadna haluz na ktorú budeme ešte dlho spomínať a aj spomíname). Boli ešte taký čo chceli ostať no po chvíli sme boli na nohách všetci. Zima bola riadna to vám poviem, hoc bolo leto. Bolo niečo po štvrtej a my sme sa trepali roztrasený s mierne roztvorenými očami cez zarosenú trávu na lúku s ktorej sme mali priamy výhľad na Východ.

Došli sme do polky lúky a povedali, už stačí. Postavili sa vedľa seba a pozorovali kopec, kde už mierne presvecovali lúče slnka. Čakali a čakali. Keď v tom kamarát zahlásil: "Dávam mu ešte 5 minút". Nepamätám si už či to slnko stihlo do tých piatich minút. Pamätám si len, že som prvý-krát zažil skutočný východ slnka a ten okamih stál za to. Potom sme sa samozrejme rýchle vrátili do chaty a spali ďalej.

Skutočný východ slnka je to keď dôvod tvojho skorého vstania je vidieť východ slnka. Len to je jediný dôvod. A v čom sa to líši. Skutočné západy vidí tucty ľudí denne. Východy však nie.

Presne tak je to s našimi snami. Väčšina ľudí sníva a nie je problém vidieť svoje sny reálne, no len málo kto je ochotný vzdať sa niečoho aby ten sen skutočne zhmotnil. Pohodlie je najväčšia brzda v našich snoch. Chceš vidieť západy, západy svojich snov alebo nové východy slnka?


#slnko #sen #pohodlie #cieľ #cesta

Facebook stránka -- https://www.facebook.com/ljhkn2bdz.blogspot.sk -- najnovšie správy o nových príspevkoch na blogu



Komentáre