"Zlepšováky 3"; zmeň uhol pohľadu na vec...

Ako sa nerozčúliť a poraziť človeka štýlom, ktorý je veľmi jednoduchý? Ako prekusiť zlé vlastnosti blízkych ? A ako odstaviť "drzého" cudzieho človeka, ktorý nám tiká? Odpovede na tieto otázky zozbierané od kamarátov, Kaliho (spevák) a rodiny, overené nie len mojou praxou.


1. "Stále s úsmevom" -- ako sa nerozčúliť !

Prichádzame do stretu s ľuďmi neustále. Či chceme, či nie. Jedny nám náladu pozdvihnú iný sa nám ju snažia zobrať. Chápem majú problémy, aj im niekto náladu zobral a pod... Je to v podstate jedno. Prezradím vám tajomstvo ako sa preniesť bez rozčúlenia cez to.

Nahoďte úsmev, začnite sa s chuti smiať. Zoberte to ako dobrý vtip. Ten druhý človek sa potom vytočí viac alebo to rovnako zobere s humorom. A uvedomí si, že je to somarina nad ktorou sa ani ona sám. Garantujem vám, však že dobrá nálada vám neopustí práve naopak ešte ju môžte získať ak ste ju nestihli nabrať do tej chvíle. 

2. "Nerozčuľuj sa nad niečím za čo ten druhý nemôže" -- ako prekúsiť "zlé" vlastnoti blízkych !

Je veľmi smiešne viniť niekoho s niečoho čo ten druhý nevie, že nám vadí, však? A pritom to robíme dosť často ! Ako tomu zabrániť? Banálne ľahko. Priateľov a známych neanalyzuj a neviň ich za niečo čo si im nepovedal, že ti na nich prekáža. Aj ty máš kopec vlastností, zlozvykov, ktoré druhým vadia a nebol by si rád keby ti to ten druhý povedal?

Všetci tvrdia, že chcú počuť pravdu no len malá čiastka by ju dokázala aj zniesť. To už ty sám musíš vedieť aký máte vzťah ku konkrétnemu človeku. Snaž sa ju tomu druhému povedať podstatné je mu to podať s láskou. Ak je skutočný kamarát tak to príjme a pokúsi sa na sebe zamakať. Inak nemáme právo ho viniť.

3. "Odzbroj ho vlastnou zbraňou" -- "husi sme spolu nepásli" je neefektívne !

Mladším sa to stáva častejšie. Etiketa hovorí, že staršiemu máme vykať tak ako aj zákazníkovi, cudziemu človeku a iné. Čo však robiť ak mi napr. pozdravíme: "Dobrý deň" a odpoveď bude "Čau". So školských čias sme počuli od učiteliek známu vetu: "My sme spolu husi nepásli !" tak mi netikaj. Nezdalo sa mi aby to malo nejaký efekt okrem toho, že učiteľka dala najavo svoj nesúhlas s vašou odpoveďou.


Ako dostať tikajúceho človeka do úzkych? Začni mu tikaj aj ty. Hovor tak ako on hovorí s tebou a viac ako 90% sa uvedomí a vráti sa naspäť do štýlu - vykanie. To ma naučil ocko a funguje to úžasne. To, že sme mladší neznamená, že sme menej cenný. To, že som podriadený, zamestnanec a pod. neznamená, že si so mnou môže hovoriť ako sa mu zapáči !

Veľmi jednoduché  a aj veľmi efektívne. Vyskúšaj a zmeň svet. Držím palce !


"Som presvedčený, že si človek každým úsmevom
 predlžuje život."
- Laurence Sterne -



Klikaj aj na predchodzie "Zlepšováky"
"Zlepšováky 2" - kedy začať s chodením?; Pamätá si žena všetko?; Je MDŽ podstatný ?...




#tikanie #husy #úsmev #nálada #hnev #láska

Facebook stránka -- https://www.facebook.com/ljhkn2bdz.blogspot.sk -- najnovšie správy o nových príspevkoch na blogu




Komentáre