Investuje a myslíme, že prídu výsledky; chceme všetko a neurobíme nič !

Aké krásne je začať od nuly tak prečo to neurobíme? Po dosiahnutí cieľu nastáva sklesnutie, no nemusí. Investujeme na nesprávnych miestach lebo nám to povedali iný či chceme byť len "IN" ?
Bežný príklad zo života. Chlapík sa rozhodne, že chce začať s cyklistikou. Prvé čo urobí ide do obchodu kúpi najdrahší bicykel a k tomu plnú výbavu - cyklistický odev, fľašu, držiak, cyklistické okuliare.... a iné "potrebné" veci. S obchodu odchádza s výborným pocitom, že s neho bude skvelý cyklista. Ešte v ten deň sa ide previesť na svojom novom krásavcovi. Ten pocit je skvelý. Mám najlepší bicykel, vo "full" výbave. Pomôže mu však ten bicykel k tomu aby bol najlepším cyklistom?

S časti áno no tvorí to len zlomok s toho čo ho dovedie do cieľa. To ti len pomôže, no tieto veci nie sú podstatné. Nehovoriac, že mu to vozenie vydrží týždeň, mesiac viac či menej je to nepodstatné. Preto, že tvrdá drina sa nedá kúpiť. Reklamy ti hovoria, že všetko sa dá kúpiť napr. Chceš niekomu povedať "Ďakujem"? - kúp MERCI, či ako vyjadriť niekomu, že ho máš rád na to je tu MILKA, atď veď to poznáš. A my tomu vážne veríme, že keď si niečo kúpime tak to aj tým vyjadríme. Omyl.



To najpodstatnejšie sa kúpiť nedá. Tak ako som písal v predchádzajúcom príspevku. Stanovil som si cieľ, že chcem "tehličky" no podmienka bola nebudem brať žiadne "sračky" a žiadna posilka - chodiť do posilky je dosť divné keď posilňovať sa dá hoc kde (záhrada, les, izba...). Všetko si chceme kúpiť a potom to aj tak vyzerá. No najdrahšie tenisky s teba bežca neurobia, najkvalitnejší bicykel s teba Sagana neurobí. Bohužiaľ.

Peniaze ti netreba na to aby si plnil svoje ciele. To je len výhovorka. Začni stavať od nuly to je najlepšia a najistejšie. Nemáš čo stratiť keď že nič nemáš. Napr. Na založenie firmy nepotrebuješ halu s rozmerom 1 000 m2, najdrahšie mašiny, 20 zamestancov, 3 ekonómky a služobné auto min. Audi A5. Začni skromne doma v izbe, v dielničke ako začínali všetci dnes svetovo známy výrobcovia. Nič ťažké však?

Užívaj si to, že môžeš budovať od nuly lebo ak dosiahneš cieľ radosť potrvá len krátko. Cesta je krajšia ako cieľ. Tak stačí len si ju vychutnávať. Času máš dosť a ak nie tak vstaň zajtra o hodinu skôr. Vyskúšaj to. A zrazu bude času akurát. Garantujem ti to. Tak nevymýšľaj výhovorky a investuj na správnych miestach.



„Každý čin má svoju cenu a svoju odmenu. 
Ten, kto ich od seba rozozná, sa stáva realistickým, 
zodpovedným za svoje konanie.“
Pokojný bojovník 


#investovanie #zivot #podstata #zaciatok #jednoduchost

Facebook stránka -- https://www.facebook.com/ljhkn2bdz.blogspot.sk -- najnovšie správy o nových príspevkoch na blogu

Komentáre