Jediná vec, ktorú máme - nič viac nič menej

Rozmýšľali ste niekedy na tým, čo máme stále. Niečo čo nemôžme stratiť na čo nemôžme zabudnúť, čo nám nám nemôže niekto zobrať. Vec s ktorou môžme vynaložiť rozumne no aj nerozumne?
Pozeral som minule už druhý-krát veľmi náučný film s názvom "Pokojný bojovník". Vrele odporúčam každému pozrieť, ak si ho aj pozrel pozri si ho znova. Stále ti dá niečo nové do života. Tak ako aj mne. Dal mi do hlavy veľmi podstatnú myšlienku. A to je zároveň odpoveďou na položenú otázku.

Jediná vec, ktorú máme tu a teraz a nik nám ju nemôže zobrať je PRÍTOMNÝ OKAMIH. Nič zložité, však. Táto myšlienka mi zmenila pohľad na život. Podstatou je jeho vychutnávanie. Každý okamih si musíš vedieť vychutnať. Tak ako sa píše vo sv. písme:
"Všetko má svoj čas a svoju chvíľu každé úsilie pod nebom. Svoj čas má narodiť sa, svoj čas má zomrieť, svoj čas má vysádzať, svoj čas má sadenice vytrhať. Svoj čas má zabíjať, svoj čas má liečiť. Svoj čas má váľať, svoj čas má stavať. Svoj čas má plakať, svoj čas má smiať sa. Svoj čas má zarmucovať sa, svoj čas má tancovať. Svoj čas má rozhadzovať kamene, svoj čas má zbierať kamene. Svoj čas má objímať sa, svoj čas má zdržovať sa objatia. Svoj čas má hľadať (niečo), svoj čas má niečo stratiť. Svoj čas má (niečo) si uschovať, svoj čas má niečo odhodiť. Svoj čas má trhať, svoj čas má zašívať. Svoj čas má odmlčať sa, svoj čas má prehovoriť. Svoj čas má milovať, svoj čas má nenávidieť. Svoj čas má vojna, svoj čas má pokoj. Akýže má osoh, kto je (stále) činný, z toho (všetkého), o čo sa namáhal?"  Kaz 3, 1-9.

Ak máš chuť smútiť tak smúť a vychutnávaj si to. Vychutnávaj si to, že môžeš svoje pocity dať von. Ideš vlakom tak si vychutnávaj cestu. Obdivuj krásy sveta alebo len tak sa nechaj unášať svojimi myšlienkami. Ak je vonku "škaredo" teda ideálny čas na čítanie knižky. A ak máš čas kedy si šťastný uvedom si to. Poradím vám jednu s mojich metód. Zober zastav sa na min 10 sekúnd a zapíš si tento pocit. Ak si s človek s ktorým sa cítiš skvele povedz aj nahlas. "Počkaj, zapamätávam si tento moment". Presne tak som to videl vo filme a odvtedy to využívam veľmi rád je to skvelá vec ako si uvedomiť prítomnosť úžasného okamihu. 

Potom kedykoľvek ak sa pozrieš na nočnú oblohu, ŠPZ-tku, ak pôjdeš okolo toho miesta, či budeš počuť pieseň v rádiu presne tú čo hrala aj vtedy či inú vec čo ti ten okamih pripomenie sa môžeš pousmiať a vyvolať si daný okamih. Ako v Malom Princovi.
"A zavše otvoríš oblok iba tak pre potešenie... A tvoji priatelia budú veľmi prekvapení, že ťa vidia, ako sa pri pohľade na nebo smeješ. Vtedy im povieš: „Áno, hviezdy ma vždy rozosmejú.“ A oni si budú myslieť, že si sa zbláznil." Malý Princ



„Všetko má istý dôvod. Dokonca aj to, čo teraz robíme. 
A je na tebe, aby si ho objavil.“
citát s filmu  - Pokojný bojovník


Facebook stránka -- https://www.facebook.com/ljhkn2bdz.blogspot.sk -- najnovšie správy o nových príspevkoch na blogu



Komentáre