Drahá vec neznamená - už sa o mňa nestaráš; ak niekomu povieš svoje problémy tým to nekončí

Zbožňujem ľudí, ktorý hovoria "Našporím si a kúpim si krásne, drahé BMWčko za 20 000 eur", "Kúpim si nový iphone 5 či iPad" a pod.

Ak niekomu hovoríš svoje problémy tak nečakaj, že ťa len daný kamarát vypočuje.
To by bola poriadna chyba.

Čo sa stane po kúpe?

Jedna vec ktorá istotne nastane je, že veľkou investíciou do kvalitnej, pochopiteľne aj drahej veci sa investovanie nekončí. Po potom, čo si dotyčný vec kúpil počujem automaticky vetu typu: "Oni nie sú normálny jedna pneumatika stojí 200 eur", "Obyčajné púzdro na mobil stojí 20 eur"... A čo si čakal, že firma, ktorá dbá najmä na kvalitu ti dovolí aby si si kúpil  lacné pneumatiky za 10 eur a rozbil celý automobil len kvôli nekvalitným gumám?

Ktorá firma ti mobil v hodnote cca 600 eur dovolí ho chrániť nekvalitným puzdrom za 2 ečka? To bolo len na otázku kvality a šetreniu na nesprávnych miestach. Ďalšia otázka je to si vážne ten človek myslel, že firma od ktorej si kúpil automobil za takú hodnotu, že to boli tvoje posledné peniaze? Haló s kvalitou si si kúpil aj ich značku dobré meno, ktoré je pre podnikanie najpodstatnejšie.

Posledná otázka je ty chceš vážne šetriť na tých najdôležitejších veciach. Obal, ktorý ti ochráni tak drahú hračku by si kúpil nejaký "šmejd"? Pneumatiky jediná vec ktorá priamo spája automobil s cestou a od nej závisí dosť veľa ovplyvňujúcich faktorov. 

Kvalitné veci neznamená žiadna údržba. Ba čo viac. Drahá vec = drahá údržba tak aj prevádzka.

Ak hovoríš problém....

Jednu vec by sme sa mali všetci naučiť. Hovoriť problém inému človeku znamená, že chceme počuť aj jeho názor teda riešenie. Chceme počuť iný pohľad na vec. Chceme aby mi pomohol problém vyriešiť ak mu ho hovorím.Vyskúšaj to. Nechaj pauzu po tom čo povieš svoj problém inému človeku. Garantujem ti, že sa niečo stane.

Viem, že ženy sa chcú niekedy vyrozprávať. To beriem tiež do úvahy. Doporučenie - Na začiatku rozhovoru či na konci povedať "Ja sa chcem len vyrozprávať" touto jednoduchou, krátkou vetou predídeme hodinám konfliktu.


"Když jde o čas, platí zvláštní matematika. Řešíte-li v jedné chvíli jeden problém, vyřešíte jich více, než když řešíte souběžně jakýkoli vyšší počet problémů."
-- Bill Gates --

Facebook stránka -- https://www.facebook.com/ljhkn2bdz.blogspot.sk -- najnovšie správy o nových príspevkoch na blogu

Komentáre