S biblie si berieme iba utrpenie; kam pozeráme tam ideme

S biblie si berieme iba utrpenie

Väčšina kresťanov je naprogramovaná smerom utrpenie = spása. Táto myšlienka je však podľa môjho názora mylná. Neverím, že nás Boh stvoril aby sme trpeli. Prečo by potom zoslal svojho syna aby nás prostredníctvom jeho utrpenia vykúpil?
S toho vyplýva, že niekto si to za nás vytrpel a tak prečo máme trpieť aj my? Veď celé jeho utrpenie by potom nemalo zmysel. A nepíše sa v biblii "Proste a dostanete! Hľadajte a nájdete! Klopte a otvoria vám! Lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde, a kto klope, tomu otvoria.  Alebo je medzi vami človek, čo by podal synovi kameň, keď ho prosí o chlieb. Alebo keby pýtal rybu, čo by mu dal hada? Keď teda vy, hoci ste zlí, viete dávať dobré dary svojim deťom; o čo skôr dá váš Otec, ktorý je na nebesiach, dobré veci tým, čo ho prosia." Mt 7, 7-11. Prečo sa potom bojíme žiadať? Radšej bude trpieť a prehovárať sa, že to musím?

Achaz tak isto nechcel pokúšať Boha to však nebolo o pokúšaní. Bola to skôr Achazova tvrdohlavosť. Chcel ísť svojou cestou. "Pán znovu takto prehovoril k Achazovi: „Žiadaj si znamenie od Pána, svojho Boha, či už hlboko v podsvetí a či hore na výsostiach! Ale Achaz vravel: Nebudem žiadať a nebudem pokúšať Pána. Riekol teda (Izaiáš): „Počujteže, dom Dávidov! Či vám je málo obťažovať ľudí, že obťažujete ešte aj môjho Boha? Preto vám sám Pán dá znamenie: Hľa, panna počne a porodí syna a dá mu meno Emanuel!" Izaiáš 7, 10 - 1. Nepripáda vám, že aj my sme tak viac tvrdohlavý a chceme ísť vlastnou "trpiacou" cestou a hráme sa na mučeníkov, lebo nás ostatný ľutujú. Než aby sme sa len opýtali Boha či ho požiadali o to čo potrebujeme?


"Netrap druhé ničím, čím bys sám nechtěl trpět. Jestli by se ti nezamlouvalo být otrokem, postarej se, aby nikdo nebyl tvým otrokem. Máš-li otroky, ty sám jsi největším otrokem.
Epiktétos

 

Teória - Kam pozeráš tam ideš

Táto teória funguje na 100% vo všetkom. Či je to na lyžovačke, jazde autom, obyčajným chodením pešo... a pod. Je veľmi jednoduchá. Kam sa pozeráš tam jednoducho ideš a tak ak dostaneš šmyk a pozeráš na strom vedľa cesty tak tam presne skončí tvoje auto. Ak sa budeš pozerať pri lyžovačke na druhého lyžiara, ktorý práve stojí na svahu a budeš si hovoriť, že do neho naraziť nechceš. Presne jeho naberieš. A takto to funguje všade v živote. Vyskúšaj a sám pochopíš.

Pozeraj sa na miesta ktorými chceš ísť a tam aj pôjdeš.



"Keď sa jedny dvere zavrú, ďalšie sa otvoria. Ale ak sa pozeráš s veľkou ľútosťou na tie zatvorené, nikdy neuvidíš tie dvere, ktoré sa pred tebou otvorili." 
Alexander Graham Bell



Facebook stránka -- https://www.facebook.com/ljhkn2bdz.blogspot.sk -- najnovšie správy o nových príspevkoch na blogu

Komentáre