Prečo je žena "defka" keď sa prespí; chlap však ostane chlapom ?

Kde je chlap ?

Nedávno som počul v kostole evanjelium, kde ženu pristihli pri cudzoložstve (cudzoložstvo -  mimomanželská súlož vydatej al. ženatej osoby). Chceli ju ukameňovať. Ježiš však povedal, kto je bez hriechu nech prvý hodí kameňom. Všetci postupne nachystané kamene zovierane v ruke pustili na zem. Poznáme to. Otázka však je iná kde je chlap, ktorý to s ňou robil ?


Kde je ten hrdina, ktorý vedel čo môže nasledovať. Kde je, keď ľudia berú kamene a vedú ju za mesto? Ona je "defka" lebo mu dala a bola pritom vydatá. Presne tak ako dnes povieme na ženu, ktorá často strieda sexuálnych partnerov či dievča, ktoré otehotnie a nie je vydatá. Kde sú ty "silný, odvážny, ľúbiaci, čestný... a pod" chlapi?

Poviem vám kde sú. Sú fuč. Pri prvom probléme s ktorým museli rátať, že nastane zdrhli. A v žiadnom prípade to neboli Chlapi ! Ja som chlap a tak isto robím chyby, stáva sa. Chlapa však robí slovo ako sa hovorí. Nehovorí sa to len tak. V jednom filme som počul "Svet sa nezmenil, zmenila sa len móda". Takí chlapi ako chodili po svete pred tisíckami rokov ním chodia aj dnes. Na naše sklamanie sa nezmenilo ich vnímanie a čo je horšie spoločnosť ich v tom naďalej kryje.


Samozrejme určitý podiel nesú aj dané ženy. Je to však ten menší kus koláča a to hovorím ako chlap. Našou úlohou je chrániť. V jednej knižke to bolo krásne napísané. Úlohou muža je "Žiť pre druhých". To je kľúčom k tejto problematike. My máme dbať aj o krásu a nevinnosť ženy aj keď žena niekedy zabudne alebo podľahne citom, situácii a pod. Prevezmeme tú úlohu my ak je treba. 

Najlepšie by bolo myslieť na to skôr. No aj keď sme niečo "posrali" tak neutekajme ale riešme, tak sa oddeľuje "chlap" od Chlapa.  V žiadnom prípade sa netvárme, že nás sa to netýka. Takých mužov má svet bohužiaľ mnoho.

A prečo je žena defka? Ona ponesie skutočne dôsledky akým môže byť tehotenstvo, pošliapanie nevinnosti, povesti a pod. Ona potom ponesie bremeno, ktoré bolo stvorené pre dvoch. Lebo spravila takú istú chybu ako chlap čo bol pri tom. Čo vtedy stál pri nej.

Dobrá správa pre ženy je, že aj to sa dá časom spraviť. Nielen muž môže napravovať chyby ale aj žena. Tým, že najprv odpustí sebe samej. Na tomto svete sa každá vec dá napraviť. Silné slová no podľa mňa pravdivé.


"...nejde o to jak inkasuješ, tady jde o to kolik ran uneseš a přesto se znovu zvedneš, kolik ran dokážeš příjmout a nezastaví tě, jenom tak se vítězí."  
Rocky Balboa


Facebook stránka -- https://www.facebook.com/ljhkn2bdz.blogspot.sk -- najnovšie správy o nových príspevkoch na blogu

Komentáre

  1. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. treba ísť do hĺbky... gramatika je pre mňa dosť povrchná a nepodstatná..;)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára