Podklad váľajúci sa na zemi; prečo ho odmietame ? - II.

Prečo ho teda odmietame? 

Prečo nechceme byť múdry? Prečo sa nechceme zdokonaľovať? Odpoveď na tieto otázky je jednoduchá. Lenivosť. Nie je predsa ľahšie pustiť si v televíziu?

Nepíšem teraz o oddychu teda vypnutí aby sme nabrali nový dych. Všetko je dobré ak sa to nepreháňa. Lenivosť je tu stále a vždy aj bude. Ako som niekde čítal na prekonanie robenia "nič" je odpoveďou prečítania si slova naopak "čin". A ako začať ? Jednoducho teraz.

Ďalšou odpoveďou s otázok (hore) je to, že múdrosť sa skrýva všade okolo nás a je zadarmo. Preto sa nám to zdá menej cenné. Je to predsa voľne prístupné tak ako to môže byť dobré? Počul som, že tie najlepšie veci v živote sú zadarmo a dokonca sa ani nedajú kúpiť. Ono je to pravda. Kamarátstvo, lásku, zdravie, milujúcu rodinu tak aj múdrosť.... To všetko a ešte oveľa viac tam patrí.
Tak vystúpme s radu a pokorne sa zohnime pre poklad, ktorý sa len tak povaľuje po zemi. Kašlime na to, čo si o nás ostatný budú myslieť. Veď je to nepochopiteľné aby sa človekovi, ktorý sa vzdelával ostatný smiali lebo sa učil. Smejú sa len hlupáci, ktorý sú flákači a chceli by mať tituly pred aj za menom no v hlave prázdno. 



"Málokto je schopný nevzrušene a nahlas prejaviť názor, ktorý je v protiklade s predsudkami ostatných: väčšina ľudí sa k takémuto názoru ani nedopracuje."
A. Einstein 


Facebook stránka -- https://www.facebook.com/ljhkn2bdz.blogspot.sk -- najnovšie správy o nových príspevkoch na blogu

Komentáre