Prečo sused nepozná suseda a väčšina dievčat sa nevie červenať ?

Sused nepozná suseda


Pre dnešok sú tie otázky dalo by sa povedať kľúčové. Preto som odpovede na tieto otázky hľadal neobvykle dlhšie ako by sa mohlo zdať. Pritom nie sú veľmi náročné. Väčšina ľudí má dnes svoje auto. Nie len, že v rodine má otec tak aj matka svoje ale staršie deti si za pár „šupiek“ nejaké ojazdené zaobstarajú. Tu sa pomaličky dostávame k prvej časti odpovedi. 


Tým, že si ľudia zamávajú cez čelné sklo keď niekoho zazrú na ulici sa asi veľmi nepoznajú. Tak ako ráno sadnú v garáži do auta a idú do práce tak z nej večer vystúpia. Musím sa priznať, že ja som jeden s týchto prípadov. Síce ten lepší lebo do auta nastupujem pred domom na ulici. Ďalším s dôvodov sú otvorené obchody aj v nedeľu resp. stále okrem pár dní v roku.

Odpoveď dostávame ak sa len o kúsok vrátime v čase kedy v nedeľu nebolo otvorené takmer nič. Zoberme si klasickú situáciu zo života. Je nedeľa a varíme obed, keď v tom zistíme, že nám došla obyčajná soľ. Ups, čo teraz bez soli to bude bez chuti. Čo teraz? Mamička pošle alebo sama skočí za susedom, či by jej kúsok soli „nepožičal“.

Hľa osobná návšteva je na svete. Samozrejme, že jej susedka nedá soľ len tak. Začne sa vypytovať čo varia, ako to varia až skončia pri tom, že zajtra by mohla skočiť na kávičku aby jej oplatila túto službičku zo soľou. Prosté, však? Nie to žiadna veda ak hľadáme súvislosti, ktoré sa na seba nadväzujú.

Osobný kontakt sa v našich životoch vytráca. Je to veľká škoda, lebo ním robí výnimočnú bytosť. Vymieňanie si zručností, informácii, ktoré nám tento život uľahčujú ale predovšetkým spríjemňujú.


"Dobrý sused lepší ako rodina"  
neznámy

Dievčatá prečo sa už dnes nečervenáte?

Nie, žeby sa dievčatá v dnešnej dobe už nehanbili. Ide o prostý fakt používania Make up-u. Ak si dotyčná nanesie na tvár hrubšiu vrstvu make up-u mnou nazývanej aj ako „omietky“ tak nie je možné aby bolo cezeň vidieť červené líčka. Je to škoda, lebo kopec chlapov má potom pocit, že dnes sa cudnosť u žien nenosí. A tak ak sa otvorí nemravná téma v slušnej spoločnosti na slečnách nevidíme rozdiel a nie len tam nevidno rozdiel.



Prirodzená krása potom nie je braná ako krása ale len ako základ, ktorý treba úplne zakryť aby bola dosiahnutá "skutočná" krása.

Nie je pointa predsa zakryť všetko a byť niekym kým nikdy bez make-up-u nebudem. Ide len o zvýraznenie, čo je na danej žene výnimočné. Napr. na mojej priateľke sú neprehliadnuteľné jej prekrásne orieškové oči. Tak ak si nahodí tiene a špirálu dá tomu správny šmrnc tak klofne všetky " krásne zmaľované" herečky sveta.
 
Ja som toho názoru, že všetko čo sa používa s mierou a rozumne je dobré. Ak sa však niečo preženie je to len obyčajná "gýčovina", ktorá síce udrie do oči no nič viac.


"Keď sa ti zapáči žena, nepáči sa ti celá, ale len niektoré maličkosti na nej."
Giovanni Battista Basile


Facebook stránka -- https://www.facebook.com/ljhkn2bdz.blogspot.sk -- najnovšie správy o nových príspevkoch na blogu

Komentáre