Podklad váľajúci sa na zemi; prečo ho odmietame ? - I.

Poklad čo nik nechce ?

Zamysleli ste sa už nad otázkou "Čo by si si prial ak by to mohlo byť čokoľvek"? Určite neraz. Aj nad tým, ako dlho by vás hrial pri srdci pocit šťastia. Respektíve ako dlho by ste sa s tohto daru tešili ? Musím sa priznať, že donedávna ani ja. 


Pritom, dostávame toľko veci len tak. Lásku blížnych, priateľov, pekné počasie, zdravie, život, tým, že čítate tento príspevok tak aj internetové spojenie s celým svetom atď... Mohol by som to tu vypisovať celý deň a aj tak by som nespomenul všetko. Nedá sa však povedať, že všetko spomenuté by bolo aj obsiahnutá každým s nás. Aká vec či už hmotná alebo nehmotná by bola obsiahnutá a daná každému. Proste vec ktorú môže dosiahnuť každý ? O minimálne jednej viem.

Pritom takúto otázku ("Čo by si chcel") dostal už jeden dosť známy človek celebrita v pravom slova zmysle volal sa Šalamún. Jeho sa túto otázku opýtal priamo Boh. Dnes by väčšina ľudí odpovedala "Peniaze" konkrétne "Kopec peňazí" a to už je jedno či v zlate alebo obligáciách, platiny a im podobné. On sa však dobre rozmyslel a povedal "Múdrosť". Zaujímavé však.



Za túto odpoveď mu Boh dal aj bohatstvo. Aj keď oň nežiadal. Pomaličky už aj ja nachádzam odpoveď prečo sa tak rozhodol. Múdrosť sa nedá ukradnúť, môžeš pokojne zaspávať, nemení charakter človeka ako peniaze. Aj keď mení ale správnym smerom. Neraz ste stretli múdreho človeka a mali ste s neho pocit, že s neho vyžaruje pokora. Je to úžasný pocit. Ja napríklad viem, že takýto človek musí byť veľmi múdry. 

Vidíte naše "celebrity". Majú peňazí čo by prekonali niektoré štíty našich Tatier. A čo s toho keď nie sú šťastný. Väčšina s nich sa potom stáva alkoholikmi, drogovo závislý a pod. Proste majú toľko, že nevedia čo s tým. Existujú však aj výnimky akou bol Steve Jobs. Mal kvantum farebných papierikov ale mal aj rozum. Presne to s neho urobilo človeka s veľkým Č.


Po jeho smrti už nie je Apple to čo býval. Nová iPhone 5 či iPad mini má úplne iný konektor na nabíjanie akú mali všetky predchádzajúce generácie. Firma už nerozmýšľa ako užívateľovi uľahčiť život ale ako zarobiť. Je to škoda. Vráťme sa však naspäť.

Múdry ľudia nedosiahnu nikdy vrchol. Prečo? Lebo všetko sa vedieť nedá a každý deň prináša milióny Giga-bajtov dát s celého sveta. A túžba po poznaní je v každom s nás. Informácie sú hneď po jedle, vode a vzduchu, láske najdôležitejšou vecou pre človeka.



"Byť najbohatším medzi mŕtvymi ma nezaujíma. Ľahnúť si večer do postele s pocitom, že sme urobili niečo výnimočné, to je to, na čom mi záleží."
  Steve Jobs

Pokračovanie o týždeň...(1.10.2013 - Utorok)


Facebook stránka -- https://www.facebook.com/ljhkn2bdz.blogspot.sk -- najnovšie správy o nových príspevkoch na blogu

Komentáre