"Štvorkár" to dotiahne v živote ďalej; o "Jednotkárovi" nebudete počuť.

Určite mi dáte za pravdu

Lebo toto je pravda, ktorá vládne svetom. Nejdeme mi teraz ani tak ako obhajovať toto tvrdenie ako vysvetliť prečo tomu tak je. Musím sa priznať, že vyriešenie tejto záhady s polovice neprišlo odo mňa. Vnukol mi ho môj ocko.



Prvé čo je dôležité je si vysvetliť myslenie oboch. Jednotkár stále tvrdo maká. Pripravuje sa takmer stále poctivo aby sa na konci mohol pochváliť "čistým vysvedčením". Alebo urobil radosť sebe, rodičom, starým rodičom..... Mysliac si, že tvrdou prácou teda sedením za knihami dosiahne svoje ciele - Jednotky.

Štvorkár alebo ho nazvime aj priemer. Je ten, ktorý stále rozmýšľa ako sa dá pri jednotlivých učiteľoch odpísať resp. ako ho prekabátiť. Ako sa dostať do ďalšieho ročníka s najmenšou námahou je hlavný cieľ. Jemu nikdy nešlo o známky a nikdy ani nepôjde veď prečo, keď má viac času na kamarátov, zábavu, robenie somarín. A tento čas je pre neho vzácnejší ako sedenie pri knihách.

Presne v tomto spočíva správne myslenie. Výber toho podstatnejšieho pre seba samého. Urobiť školu s čo najmenším úsilím. Inak povedané správny podnikateľ. Investovať čo najmenej do málo podstatných vecí a obrátiť túto investíciu na zisk - zábavu, priatelia, pitie, zarábanie peňazí...atď (prosto na to čo má rád)


Tým rozvíja svoje vlastné myslenie, "špekulantstvo" čo neskôr premietne do reálneho života a naučí sa grify - medzery v zákonoch, ako znížiť náklady a zvýšiť efektivitu. Naproti Jednotkárovi sa naučil len to čo ho naučili a svoje tvorivé myslenie zadupal lebo mu išlo len o hlúpe známky. Ktoré v reálnom svete sú momentálne nanič.

Ideálne by bolo spojenie týchto dvoch a nemyslieť si, že známky sú najpodstatnejšie ale šikovnosť tvorivého myslenia. Teda učiť sa, čo sa mi naozaj v živote zíde a nie tlačiť kaleráby do hlavy, kvôli ohodnoteniu - Veď to celkom stráca učenie zmysel.

*neschvaľujem opisovanie od iných toto nie je tvorivé špekulantstvo. Je to len hlúpe kradnutie vedomostí druhého.



 "Dobrý prospech v škole nikomu nezaručuje úspech v skutočnom živote." 
 Robert T. Kiyosaki



Facebook stránka -- https://www.facebook.com/ljhkn2bdz.blogspot.sk -- najnovšie správy o nových príspevkoch na blogu



Komentáre