Konzumizmus v praxi; sme schopný "zožrať" všetko ?

V obchode kúpiš hoc čo

Pravdupovediac som si myslel a aj predstavoval, že konzumizmus je najmä v oblasti potravín teda stravy. Tým, že dnes je možné kúpiť v obchode všetko nezávisle od ročného obdobia. Dovoz s iného kúta sveta je dnes len otázkou času a peňazí.



Až dnes viem, že my sme "nenažrateľný" vo všetkom. Prečo?

Čakajú má štátnice s dvoch predmetov ak nerátam obhajobu bakalárskej práce. Pre ich pozitívny výsledok je potrebné sa dobre pripraviť. Rozhodol, že náročnejší predmet spracujem sám poriadne na odbornej úrovni a čo najkratšie. Keď, že naši predchodcovia to tak poriadne neurobili. Tak sa aj stalo. Keď že som tímový hráč rozposlal som to kamarátom.

Nič neobvyklé. Až kým mi traja s nich neodpísali s vďačnými slovami aj otázku, či sa nechystám vypracovať aj druhý predmet podobne. Držal som sa svojej zásady, že na blbé otázky neodpovedám. Lebo toto sa inak ani považovať nedá. 


Sme banda "nenažraných" ľudí, ktorý by chceli všetko a neurobili pre to NIČ. Každý by chcel mať všetko a neurobil pre to nič nie minimum, či maximum, proste nič. Sťažujeme sa na nedostatok času ale toho je fúra. Dôležité je jeho využitie.

Troška s iného súdka ale veľmi blízkeho je "televízny komzumizmus". Sedieť denne pre TV a hltať všetko, čo vám tam hodia a považovať za pravdu. Ak chceme byť len bábky ovládané médiami tak v tom pokračujme a náš zdravý úsudok načisto zničia resp. si ho sami necháme dobrovoľne zobrať. Vystihuje to jeden známy citát:  "100-krát povedané klamstvo sa stáva pravdou". 


"Nejestvuje nič skutočne cenné, čo možno dosiahnuť bez práce a námahy." 
Joseph Addison


Facebook stránka -- https://www.facebook.com/ljhkn2bdz.blogspot.sk -- najnovšie správy o nových príspevkoch na blogu

Komentáre