Investovanie do života; dávame dosť zo seba ?


Otázku peňazí dnes rieši každý

Tí ktorí ich nemajú ich chcú a tí ktorí ich majú chcú ich mať viac. No prečo??  Bohatý = šťastný, chudobný = nešťastný. Tieto rovnice sa takmer nikdy nerovnajú. Výnimky sú všade a na 100% sa nedá nič vytvoriť, urobiť ani tak v tomto prípade.

Ako som počul nie cieľ ti prináša radosť ale cesta. Je to pravda. Prenesme si to do nášho problému. Ak budem mať kopec peňazí a budem si môcť kúpiť všetko čo potom? Potom budeme chcieť zdravie, ktoré väčšina z nás má ale obetuje ho na úkor peňazí (stresy, problémy) to všetko nám uškodí.

Človek je tvor neukojiteľný, stále bude chcieť mať niečo, čo práve nemá a jediná vec, ktorá mu spôsobí radosť je obdarovať toho druhého (darčekom, že si nájdem na neho čas, vľúdnymi slovami, darovať mu kúsok seba). Tak to mu sa nadáva zase láska  a tu prichádzame k podstate. Láska sa nedá kúpiť dá sa len získať alebo stratiť. Teraz si povieš keď budem mať kopec peňazí kúpim dom sebe, kamarátovi, darujem na kostol kopec peňazí... No ak ich nedaruješ dnes (lebo dnes je kopec peňazí napr. 5€ pre teba) tak ani potom keď to bude veľa napr. 1000 €.



Ľudia prestávajú byť verný aj v malom a nie to ešte vo veľkom. 

Stávame sa lakomejší, kvôli akýmsi si farebným papierikom v našich peňaženkách. Všetko prerátavame koľko to bude stáť, stálo. A ak hovorím všetko tak tým myslím všetko. Peniaze vždy boli, sú a aj vždy budú. Kamaráti, rodina, oddych, zdravie ale časom môže pominúť ak si ich prestaneme vážiť. Nie ale k tomu som chcel dnes dospieť.

 

Investovanie do života

Je vlastne jednoduché. Poznali ho už veľmi dávno. Ak sa mi darí resp. ak mám peniaze tak časť dám tým, ktorý ich nemajú. Už Matka Tereza povedala krásnu vec: "Nedávajte to, čo vám zvyšuje. Musíte dať to, čo vás stojí urobiť obetu, zrieknuť sa toho, čo vás priťahuje tak, že váš dar má v Božích očiach cenu." Presne to dajme dnešnému svetu. Dať to čo nás niečo stojí. Nemusia to byť len peniaze ale aj čas svojím blížnym, vypočuť blížneho, objať, zahryznutie do jazyka a nepovedať škaredé slovo na človeka.

Daruj do "zvončeka" v kostole (či na dobročinné účely) tak, že budeš mať pocit, že si dal veľa a bude ti to chýbať. Ver tomu, že sa ti to niekoľko krát vráti. Dobro sa vracia to čo si dal vynásobené časom. Stále je to však min. 7 násobne.






"Dospelí majú záľubu v číslach. Keď im rozprávate o nejakom novom priateľovi, nikdy sa vás nespýtajú na podstatné veci.

Nikdy vám nepovedia: „Aký má hlas?“ „Ako sa najradšej zabáva?“ „ Zbiera motýle? “Spýtajú sa vás: „Koľko má rokov?“ „Koľko má bratov?“ „Koľko váži?“ „Koľko zarobí jeho otec?“ Až potom si myslia, že vedia, aký je.

Ak dospelým poviete: „Videl som pekný dom z červených tehál, s muškátmi v oblokoch a s holubmi na streche...“ nevedia si ten dom predstaviť. Treba im povedať: „Videl som dom za stotisíc frankov.“ Vtedy vykríknu: „To je krásne!“"
-- Malý Princ --



Facebook stránka -- https://www.facebook.com/ljhkn2bdz.blogspot.sk -- najnovšie správy o nových príspevkoch na blogu


Komentáre