Značkové veci sú drahé; prečo keď splnia rovnaký účel?

Značkové veci 

Všetci im tak hovoríme. Nosíme ich, viac sa nám páčia no prečo práve im hovoríme značkové. Veď každá firma vyrába svoje produkty pod značkou tak prečo len málo s nich voláme značkové.

Odpoveď je prostá a nie je to práve ich premrštená cena, dobrá kvalita ale reklamou, ktorá išla v televízií. Všetky "značkové veci" prešli našimi očami v televízií a tam o nich tak pekne hovorili, že si ich kúpime aj keby sme ich práve nepotrebovali.

Nehovorím, že značkové veci nie sú dobré, no nie stále musí zodpovedať cena kvalite. Vedeli ste, že cca 30% percent ceny tvoria náklady na reklamu. Tak vlastne my si platíme reklamy ak kupujeme veci s reklám. A prečo to vlastne robíme? To až tak veríme reklame?


Odpoveď je jednoduchá. Lebo si myslíme, že práve tieto produkty sú pre nás najlepšie a tu ešte nekončí odpoveď. Je to často krát len preto, lebo všetci túto značku poznajú a vedia, že tieto produkty patria medzi tie drahšie. Aj ja som si niekedy myslel, že len značkové veci sú IN. Ale dnes si kupujem veci pomer cena a kvalita. A aj to len oblečenia čo sa týka. Neveril by som koľko ľudí kupuje "značkové potraviny" až kým som to na vlastné oči nevidel resp. blokoval (ako výpomoc pre jeden nemenovaný svetový reťazec). 

Ľudia sú ochotný preplácať lebo inak sa to nazvať nedá a často krát klamú len samých seba lebo v konečnom dôsledku tieto výrobky nie sú o nič lepšie ako tie čo neprešli reklamou.

Nemali by sme sa nechať oslepovať reklamami a ovládať obrovskými korporáciami, ktoré nás bež tak riadia aj v iných veciach. 



"Môžete oblbnúť vždy dosť ľudí, ak je reklama správna a rozpočet dosť veľký."


#značka #peniaze #hodnota #účel

Facebook stránka -- https://www.facebook.com/ljhkn2bdz.blogspot.sk -- najnovšie správy o nových príspevkoch na blogu

Komentáre