Zlá doba neexistuje; existuje len pasívny postoj k dobe

Úsmev je dar

Stále mi prúdi v hlave otázka prečo sme zašli až tak ďaleko a ľudia stratili úsmev so svojich tvárach. Ja však svoje  dni prežívam len vďaka úsmevu. A neviem si predstaviť minimálne aspoň raz do dňa sa usmiať aj keby nebol dôvod tak si dôvod nájdem.



Všetko je dané s našej hlavy, presnejšie s myslenia daného človeka, tak aj s viery v neskutočné. Ľudí najprv napadne myšlienka: "ja to nedokážem, prečo ja, nie ja nie som s tých, bojím sa, neverím", že by sa to mohlo stať, miesto toho by sme prv mali uvažovať "ja to dokážem", aj keď si to neviem ani predstaviť v daný moment. Veriť najprv sebe lebo len tak sa dá veriť a spoliehať sa na iných.

Šialená myšlienka no mne zmenila život a preto si ju nechcem nechať len pre seba. V čom je celé "tajomstvo" skryté. Zasmejete sa no je v pozitívnom myslení a ďakovaní, aj za veci ktoré nemám ale chcem mať. Už asi pol roka sa nemodlím typu Prosím Ťa Bože daj... ale Vďaka Ti Bože... . Vyskúšaj to raz a garantujem ti, že už sa inak modliť ani nebudeš.


Pozitívne myslenie

čo to vlastne je vysvetlíme si to na jednoduchom ale praktickom príklade, ktorý sa stal. Matka Tereza odmietala ísť na pochod "Proti vojnám" a išla by len za "Pochod za mier". Je to naozaj jednoduché však. Ide len o to aby sme všetky no všetky sa nedá ale väčšinu svojich myšlienok pretransformovali na klad namiesto záporu. Napr. "Ja si to aj tak nezapamätám..." na "Ja si to zapamätám tak či tak...". Zo začiatku to bude ťažké ale časom inak ako kladne myslieť nebudete vedieť.


Čo myslíte prečo, je celý svet ladený tak záporne ako je. Začíta to médiami printovými, články typu "Zabil, Spreneveril, Má problém,...." a pokračujeme večer no čo už večer prvé správy sú už o 12nástej. Krimi noviny, Televízne noviny... A celý deň naberáme obrazy o tom koľko dopravných nehôd sa dnes a včera stalo, kto koho pre čo zabil, koho idú prečo súdiť a na koniec zvieracia bodka. 

Veď je to smiešne nechápem ľudí čo majú čas sa na to pozerať a potom sa div svetu, že nemáme čas. Ale na také somariny si čas každý deň nájdeme. Potom, však nevidíme čo potrebujú, čo trápi naše deti, manžela/ku...

Ale to som už odbočil od témy. O tom až niekedy nabudúce.


 "Keď už nevidíš nič pozitívne, treba len otvoriť oči."



#úsmev #dar #pozitívum #klady

Facebook stránka -- https://www.facebook.com/ljhkn2bdz.blogspot.sk -- najnovšie správy o nových príspevkoch na blogu

 

Komentáre